Over Ehbo Opleidingen

Voor wie zijn de EHBO-trainingen -bedoeld?

Iedereen die zich wil certificeren als EHBO’er of zich wil bekwamen in het verlenen van acute -eerste hulp kan deze training volgen. Met dit -erkende diploma staat u bij een medische -calamiteit niet meer met lege handen en weet u van wanten.

Acute eerste hulp kan overal nodig zijn: bij u thuis, op straat, in een winkel of bij de vereniging waar u lid van bent. EHBO’ers worden ook ingezet bij grote (sport)evenementen en bij ongevallen.

Kortom: EHBO’ers zijn op veel plekken nodig.

Diverse cursussen

KCM-groep verzorgt verschillende EHBO-cursussen:

U kunt de cursussen afzonderlijk en in combinatie volgen. Iedereen kan meedoen, want er zijn geen -toelatingseisen.  

De training

Nadat u thuis de theorie heeft bestudeerd, gaat u één dag in de praktijk oefenen. Dat gebeurt in het skillslab van KCM. Dit leslokaal is voorzienvan de nieuwste oefenmaterialen, zodat u de EHBO handelingen makkelijk kunt trainen. Een gecertificeerde docent begeleidt de oefeningen en bespreekt welke specifieke vaardigheden in uw persoonlijke situatie of werkomgeving nodig zijn.  

Het EHBO-examen

Het EHBO-examen legt u af tijdens de praktijk dag en bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Aan het begin van de dag neemt de -docent aan de hand van de vragenlijsten uit het boek de theorie (die thuis is bestudeerd) met u door. Direct daarna wordt u geëxamineerd aan de hand van een aantal korte toetsen. Aan het eind van de dag neemt de trainer het praktijkexamen af. Dat is gericht op het zelfstandig uitvoeren van de EHBO-vaardigheden.

Heeft u alle toetsen gehaald? Dan ontvangt u -binnen twee weken het officiële EHBO-diploma thuis.

Studiebelasting

Thuis bestudeert u de theorie. Dat kost één dag. Het trainen van de EHBO-vaardigheden kost nog eens één dag. De studiebelasting komt dus neer op twee dagen.

Erkend diploma

Het EHBO-diploma dat u bij KCM Groep kunt -behalen, is erkend door het NIKTA. Dit is één van de door de overheid erkende EHBO-diploma’s, net als dat van het Oranje Kruis. KCM Groep is door NIKTA erkend als ISO gecertificeerd examenbureau.

Het diploma is één jaar geldig. Als u binnen het jaar een herhalingscursus doet, behoudt het zijn geldigheid. In deze vervolgcursus herhaalt u nog eens alle handelingen uit de primaire zorg.

Uw kennis en vaardigheden blijven hiermee op peil.

Advies nodig?

U kunt onze studieadviseurs altijd bellen voor een gratis en vrijblijvend advies.
Op werkdagen zijn zij bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Bel 026 750 35 20

Contact

Voor vrijblijvend advies, neem gerust contact met ons op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur op 026 750 35 20 of stuur ons een Email.